Praktijk voor Integratieve Ademtherapie

& Persoonlijkheidsontwikkeling

Praktijk voor Integratieve Ademtherapie
& Persoonlijkheidsontwikkeling

Ademtherapie

Wat is Integratieve Ademtherapie?

Bij deze methode maken we gebruik van de ademhaling om de balans in jezelf en in je leven terug te vinden. Ook wordt gebruik gemaakt van technieken als Voice Dialogue, Relatiewerk, aspecten van NLP, Visualisatie, Affirmaties en gesprekken.

Door het bewust verbinden van de inademing met de uitademing, in een ontspannen ritmische beweging, ontstaat een diepe ontspanning waarin je contact kunt maken met lichaamssignalen, gedachten en emoties waarvan je je niet of nauwelijks bewust was. Soms komen oude ervaringen of oude oordelen, die je iets te zeggen hebben of zelfs je leven van nu sterk beïnvloeden, nog een keer aan de oppervlakte. Ondersteund door de ademhaling leer je gevoelens van bijvoorbeeld angst en frustratie hanteren zonder dat ze met je op de loop gaan. Je leert jezelf beter kennen, begrijpen en accepteren. De verkregen informatie leer je steeds meer omzetten in het doelbewust sturen van je leven. Dit is een proces van integratie.

Oude patronen en oordelen zijn ons vertrouwd. Ze hebben ons gebracht waar we nu zijn en hebben ons een zekere veiligheid gegeven. Ook als we deze “oude zekerheden” niet meer nodig hebben, laten wij ze slechts stapje voor stapje los.

Het proces van telkens nieuwe veiligheid voelen voordat je een volgende stap kunt wagen, vraagt geduld en vertrouwen. De therapeut begeleidt je om veilig, liefdevol en met respect de stappen in je proces te nemen.

Wat kun je zoal bereiken met ademtherapie?

In de atmosfeer van vertrouwen en veiligheid, waarin wordt uitgegaan van jouw specifieke persoonlijkheid en levenssituatie, kom je weer in contact met je basisvertrouwen en je diepste wezen. Daaruit ontstaat meer levensvreugde, innerlijke rust en een hogere levenskwaliteit.

Contact

Irene Aafjes
Zoetendaal 65
6662 XH Elst (Gld.)

Tel.: 0031 - (0)481 - 376325
E-mail: info@adempraktijk-irene.nl